Izvor: B92, 02.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basara: Atmosfera vanrednog stanja

Novi Sad -- Svetislav Basara upozorava Borisa Tadića na negativnu atmosferu koja se stvara u Srbiji uoči završetka pregovora o Kosovu.

"Predsedniku Tadiću skrećem pažnju na histeriju koja će sigurno nastati nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, a što će se, sad je to sasvim izvesno, ubrzo dogoditi. Naime, već su u javnosti prisutni glasovi koji prete, prave se spiskovi nepodobnih Srba, izdajnika...", rekao je književnik Svetisla Basara za Dnevnik.

"Naravno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svesni su autori tih gluposti da ne mogu ništa da učine da povrate Kosovo, ali će situaciju koja će uslediti sa velikim zadovoljstvom iskoristiti za obračun sa unutrašnjim političkim neprijateljima", rekao je Basara za novosadski list.

On je kazao da se "stvara unapred atmosfera vanrednog stanja, s tim da se po političkoj čaršiji u metropoli uveliko šuška da DSS zaista planira da i zvanično posegne za tom merom u slučaju proglašenja nezavisnosti Kosova".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.