Izvor: B92, 06.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baraćeva, Delta i Vlada

Beograd -- Verica Barać optužuje Vladu i pojedine ministre da kroz podršku vlasniku Delte pritiskaju nezavisne institucije.

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije optužila je Vladu i pojedine ministre da kroz podršku Miroslavu Miškoviću vrše pritisak na nezavisne institucije koje ispituju koruciju i monopol na tržištu Srbije. Advokat Delte Goran Draganić za B92 kaže da ne vidi ništa čudno u tome da njegov klijent štiti svoj poslovni ugled preko suda jer se, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako tvrdi, protiv vlasnika Delte poslednjih meseci vodi medijska hajka

Verica Barać, protiv koje je kompanija Delta holding podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i iznela mnoge neistine o toj kompaniji, tvrdi da su svi dokumenti koje je Savet izneo tačni i da ukazuju na nezakonito ponašanje Delta holdinga u slučaju preuzimanja C marketa od strane Miroslava Miškovića.

"Činjenice koje smo imali pokazuju da on otvoreno krši zakone ove zemlje, pre svega onaj antimonopolski, da je preuzimanje akcija C marketa jedan postupak sa kojim će se morati pozabaviti institucije ove države; što pre dođe do javnog tužioca, biće nam svima bolje", kaže Baraćeva.

Dan nakon što je Delta holding i zvanično pokrenuo dugo najavljivanu krivičnu tužbu, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije za B92 kaže da je taj potez nastavak medijske hajke i pritiska na nezavisne institucije u Srbiji.

Delta je tužila predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije jer je, kako je saopšteno, javno iznela neistine i paušalne ocene bez dokaza i pravnog osnova, čime je, kako je rečeno, prekoračila granicu svojih ovlašćenja i nanela nemerljivu štetu toj kompaniji.

Advokat Delte Goran Draganić za B92 odbacuje optužbe da se protiv Verice Barać vodi medijska hajka.

"Upravo je suprotno, protiv mog klijenta se vodi višemesečna hajka, koja nije utemeljena ni na jednom zakonitom postupku", kaže on.

"Niko ne može da oduzme pravo da jedna kompanija štiti svoj poslovni ugled, da se ta zaštita ostvari preko suda i ja tu ne vidim ništa sporno", kaže on.

Verica Barać kaže da joj je jasno zbog čega je izveštajem Saveta o C marketu nezadovoljna kompanija Delta holding, ali joj nije jasno zašto pojedini predstavnici najviših državnih organa očigledno javno podržavaju Miroslava Miškovića.

"Zbunjuje nas to zašto su time nezadovoljni ministri, zašto hoće da manifestuju pritiske tako što će otvarati Delta siti ili učestvovati u podršci Miroslavu Miškoviću, koji očigledno krši zakone ove zemlje", kaže ona.

Baraćeva kaže da je politika isuviše upletena u sve čime se bavi vlasnik Delte Miroslav Mišković i ukazuje na to da je čak i advokat Delte Goran Draganić u isto vreme i predsednik Pravnog saveta Demokratske stranke.

Draganić, međutim, uzvraća da je advokat već 15 godina i njegov novi angažman nema nikakve veze sa strankom čiji je član.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.