Izvor: B92, 27.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barać nije tražila dodatna objašnjenja

Beograd -- Vlada Srbije saopštila je da od Verice Barać nije dobila zahtev za dodatna objašnjenja o putovanjima ministara na Olimpijske igre u Grčkoj.

"Smatramo da je bio osnovni red da se Verica Barać (predsednica Saveta za borbu protiv korupcije), pre javnog omalovažavanja vlade, zvaničnim putem obratila vladi sa svim zahtevima koji bi pomogli otklanjanju svake sumnje u postojanje korupcije", piše u saopštenju od ponedeljka.

Predsednica Saveta za borbu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korupcije Verica Barać je 20. septembra izrazila očekivanje da će Vlada Srbije do kraja prošle nedelje dostaviti izveštaj o finansiranju boravka nekoliko ministara u Atini za vreme Olimpijskih igara. "Savet za borbu protiv korupcije je 15. septembra Vladi Srbije uputio zahtev da obavesti javnost o čijem trošku su ministri u avgustu putovali u Atinu", rekla je Verica Barać.

Vlada je navela i da je "zadovoljna inicijativom" Verice Barać za utvrdjivanje okolnosti pod kojima su ministri putovali u Atinu, jer je "osnovni posao predsednika Saveta za borbu protiv korupcije da pravovremeno reaguje na svaku sumnju da postoji kršenje zakona ili mogućnost korupcije u državnim organima".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.