Ban Ki Mun predlaže Flugea za stalnog sudiju Haškog tribunala

Izvor: Blic, 06.Avg.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun predlaže Flugea za stalnog sudiju Haškog tribunala

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun namerava da imenuje nemačkog sudiju Kristofa Flugea za stalnog sudiju Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, navodi se u dokumentu u koji je imala uvid agencija Frans pres.



U pismu od 25. jula, Ban je zatražio od Saveta bezbednosti UN da potvrdi imenovanje Flugea, koji bi zamenio sudiju Volfganga Šomburga, takođe iz Nemačke. Šomburg (61) bi ostavku trebalo da podnese 18. novembra, a kako se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u pismu generalnog sekretara, izbor Flugea za njegovog naslednika podržala je namačka vlada.

Kako Frans pres saznaje iz diplomatskih izvora, 15 članica Saveta bezbednosti podržavaju imenovanje Berlina Kristofa Flugea, koji je i stručnjak za krivično pravo pri Savetu Evrope, za stalnog sudiju Tribunala.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.