Baloni duginih boja u centru Beograda

Izvor: NaDlanu.com, 17.Maj.2012, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baloni duginih boja u centru Beograda

BEOGRAD, 17. maja 2012. (Beta) - Organizacija za lezbijska ljudska prava "Labris" i Žene u crnom obeležile su u četvrtak Medjunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, 17. maj, puštanjem u vazduh oko 100 balona duginih boja.

BEOGRAD, 17. maja 2012. (Beta) - Organizacija za lezbijska ljudska prava "Labris" i Žene u crnom obeležile su u četvrtak Medjunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, 17. maj, puštanjem u vazduh oko 100 balona duginih boja.Kako je saopštio Labris, baloni duginih boja pušteni su u Knez Mihailovoj ulici gde je bio postavljen štand na kome su gradjani mogli da se inforimišu i razgovoraju za "živim knjigama" (lezbejkama koje su odgovarale na pitanja o lezbejskoj egzistenciji).Aktivisti su na štandu delili brošure sa ciljem da se šira javnost upozna sa pravima koja su, kako je navedeno, uskraćena LGBT osobama i sa problemima sa kojima se istopolno orjentisane osobe susreću.U okviru obeležvanja Medjunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, u Biblioteci grada Beograda danas će biti održan i panel "Učimo iz knjiga duginih boja", na kome će, kako je najavljeno, biti reči o prisustvu i izvoru homofobije u udžbenicima.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.