Izvor: B92, 27.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakalovu manja kazna

Beograd -- Vrhovni sud Srbije smanjio kaznu zatvora Stevanu Bakalovu, optuženom za teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Vrhovni sud smatra da je Okružni sud Bakalova osudio na prestrogu kaznu zbog toga što je 2003, kao vozač ministra Dragana Veselinova, službenim vozilom na trotoaru usmrtio Katarinu Marić i kaznu mu sa pet smanjio na četiri godine zatvora.

Vrhovni sud smatra da je Bakalovu to bio prvi sukob sa zakonom i da je prema njemu vođen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dug krivični postupak, čemu on nije ni najmanje doprineo.

Bakalov je priznao na suđenju da je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. On naveo da je toga dana vozio ministra Dragana Veselinova, a da je išao na crveno jer je ministar žurio. Branio se da je kroz crveno prošao i zbog izbegavanja atentata jer je trajalo vanredno stanje posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.