Bajec: Uskoro prijave za lažni rad

Izvor: B92, Tanjug, 21.Maj.2010, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajec: Uskoro prijave za lažni rad

Direktor Kliničkog centra Đorđe Bajec (Tanjug, arhiva)

Beograd -- Klinički centar Srbije najavljuje istrage protiv zaposlenih koji su lažno upisivali dodatni rad.

Novi sindikat Kliničkog centra Srbije koji je održao štrajk upozorenja 12. maja i ta zdravstvena institucija potpisali su Sporazum o protokolu rešavanja zahteva zaposlenih.

U Sindikatu su zadovoljni ishodom pregovora i sada kažu da za mnoge propuste u sprovođenju zakona o radu Uprava nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znala. Iz Uprave kažu da je bilo i kršenja zakona i najavljuju istragu.

Nedelju dana pregovora rukovodstva Kliničkog centra Srbije i predstavnika Novog sindikata, osim ispunjenja zahteva sindikalaca, moglo bi da dovede i do krivičnog gonjenja određenog medicinskog osoblja.

Direktor ustanove Đorđe Bajec najavo je dokumenta o zloupotrebama sa novcem od dopunskog rada predati Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala.

On objašnjava da su pojedini zaposleni upisivali dopunski rad, a bili su, kako kaže, u inostranstvu ili kod kuće i neko je radio umesto njih.

U potpisanom sporazumu o protokolu Uprava Kliničkog centra obećava da će od 30. juna menjanjem načina finansiranja i kroz dopunski rad vratiti i stimulacije na zaradu. I novac od dopunskog rada će se pravičnije raspoređivati.

Iako su pred štrajk upozorenja ovi sindikalci isticali kako u Klinčkom centru vlada haos i kako Uprava krši zakon o radu, predsednik Novog sindikata Kliničkog centra Živorad Mrkić sada kaže da je zadovoljan ishodom.

Inače, u Kliničkom centru sledećeg meseca biće otvoren multidiscipliarni centar za lečenje gojaznosti u kome će se između ostalog izvoditi i laproskopska operacija smanjenja kapaciteta želuca.

Bajec je rekao da su u toku pregovori sa RZZO-om da se osiguranje sporovodi u trošku zavoda. Predviđeni kapacitet centra bio bi 50 operacija godišnje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajec: Uskoro prijave za lažni dopunski rad u KCS

Izvor: Blic, 21.Maj.2010

Direktor Kliničkog centra Đorđe Bajec najavio je danas da će uskoro biti podnete krivične prijave protiv zaposlenih koji su lažno upisivali dodatni rad. ..Bajec je najavio da će uprava predati dokumenta koja se tiču pojedinog medicinskog osoblja Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.