Izvor: B92, 16.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden: Rešenje je samoopredeljenje

Vašington -- Američki senator Džozef Bajden ponovio je u američkom Senatu stav da je samoopredeljenje jedino rešenje problema na Kosovu.

"Više puta sam isticao da je samoopredeljenje građana jedino realistično rešenje problema na Kosovu. S obzirom da više od 90 procenata populacije na Kosovu čine etnički Albanci, sa kolektivnim sećanjem na progone vlasti Slobodana Miloševića, ne mogu da zamislim da bi oni ikada glasali da njima ponovo upravlja Beograd", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bajden.

Preduslov za samoopredeljenje Kosova mora biti zagarantovana bezbednost, lična sigurnost i sloboda kretanja za Srbe i sve druge manjine na Kosovu, rekao je Bajden i dodao da to do sada, nažalost, nije ostvareno.

Bajden je, govoreći pred Senatom o podizanju haške optužnice protiv bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja, ocenio da je Haradinajeva dobrovoljna predaja, čin patriote što se, prema njegovim rečima, ne može reći za Mladića, Karadžića i Gotovinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.