Babić: Strankama ističe rok, pokretaće se prekršajni postupci

Izvor: NaDlanu.com, 14.Jan.2014, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić: Strankama ističe rok, pokretaće se prekršajni postupci

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić podsetila je danas da rok za političke stranke da dostave izveštaje o troškovima izbornih kampanja u Odžacima, Kostolcu i na Voždovcu u elektronskoj formi ističe sutra i da je ostalo još osam dana za izveštaje u pisanoj formi.

"Ostalo je još osam dana, do 23. januara, da stranke ispune drugi deo obaveze i dostave izveštaje o troškovima izbornih kampanja u pisanoj formi", rekla je Babićeva za Radio-televiziju Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << (RTS).Ona je izjavila da Agencija, ako neka stranka ne ispuni tu obavezu, mora da pokrene prekšajni postupak i da će dostavljeni podaci biti upoređivani sa izveštajima sa terena.Prema njenim rečima, prošle godine podneto je 400 krivičnih prijava, a izrečeno je 15 kazni."Te kazne su ispod zakonskog minimuma. Mi sada radimo analizu presuda, videćemo kako su se sudovi ponašali kada su u pitanju funkcioneri na višim i nižim nivoima vlasti", kazala je Babićeva. Foto: Medija CentarIzvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.