BRIKS može da ponudi svetu novi model međunarodnih odnosa — brazilski predsednik

Izvor: Vostok.rs, 22.Avg.2023, 23:15

BRIKS može da ponudi svetu novi model međunarodnih odnosa — brazilski predsednik

 
BRIKS, grupa koja okuplja Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku, mogla bi da bude primer novog, alternativnog modela međunarodnih odnosa, izjavio je brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva.
„Možemo da promenimo običaje i praksu koja je do sada vladala u međunarodnim poslovima“, izjavio je on u nedeljnom intervjuu na svojim društvenim mrežama. On je dodao da veruje da će svet videti ogromne promene u narednim godinama. „Kada govorimo o Brazilu i BRIKS-u, pokazujemo da je moguće stvoriti novi svet. Ne želimo da se svađamo ni sa kim. Želimo integraciju između kontinenata i jednake uslove za sve“, izjavio je Lula da Silva. Samit BRIKS-a održava se u Johanesburgu od 22. do 24. avgusta i trebalo bi da bude najveći sastanak šefova država i vlada globalnog juga poslednjih godina. Pozivi su upućeni liderima 54 afričke zemlje. Rusku delegaciju na skupu predvodiće ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Ruski predsednik Vladimir Putin učestvovaće putem video poziva. Kako je saopšteno iz Kremlja, samit će biti završen donošenjem Johanesburške deklaracije 15. samita BRIKS-a.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.