BIZARNO Poslanici obišli radove u Grdelici, i ZASEDALI NA GRADILIŠTU

Izvor: Blic, 18.Okt.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIZARNO Poslanici obišli radove u Grdelici, i ZASEDALI NA GRADILIŠTU

Članovi Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacija Skupštine Srbije, obišli su danas radove na Koridoru 10 u delu koji prolazi kroz Grdeličku klisuru. Sve to ne bi bilo čudno, da nakon obilaska održali sednicu Odbora u gradilišnom kampu Kržnice.

Oni su obišli radove na deonici dugoj 26,3 kilometara, a zamenica predsednika Odbora Stefana Miladinović rekla je da su poslanici "impresionirani veličinom projekta".

- Za nas je ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila prilika da na nekoliko deonica vidimo dokle su stigli radovi i utisak je da je njihov tempo na višem nivou, da je komunikacija svih nadležnih bolja i zato verujem da ćemo, posle 30 godina, sledeće godine moći da putujemo ovom deonicom - navela je Miladinović.

Obilazak je predvodio v.d direktora Koridora Srbije Zoran Babić, koji je kazao da su "najteži radovi urađeni", i da sada ostaju "oni najlepši".

- Na svim nadzemnim lotovima radimo asfalterske radove, sada su došli najlepši radovi, mislim da je najteže prošlo, ali to ćemo moći da kažemo tek kada sve bude gotovo - rekao je Babić.

On je dodao da su radovi na južnom kraku Koridora 10 koji prolazi kroz Grdeličku klisuru veoma intezivni, da se radi u svim vremenskim uslovima i gotovo 24 časa, ako je to tehnološki moguće.

- Danas smo prošli 33 mosta, dva tunela i most Vrla gde se radi na betonaži kolovoznih ploča i već je 140 nosača namontirano - naveo je Babić.

On je istakao da je ovo gradilište najveće i nazahtevnije u Srbiji i u ovom delu Evrope.

Babić dodaje da mu je drago što kroz aktivnosti poput ove poslanici mogu da vide rešenost izvođača radova, Koridora, ministarstva i predsednika Srbije da se radovi privedu kraju i da se "u najtežim okolnostima završe i predaju građanima Srbije i svima koji prolaze kroz Srbiju".

Pomoćnik ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Saša Stojanović rekao je da su ovakvi obilasci deo redovnih aktivnosti ministarstva, ali i da je važno da i poslanici dođu i vide radove koje ponekad kroz poslanička pitanja kritički i maliciozno komentarišu.

Pomoćnik ministarke građevinarstva za prostorno planiranje i urbanizam Đorđe Milić, rekao je da je ovo prilika da poslanici vide šta to ministarstvo radi jer "slika govori više od reči".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici Skupštine Srbije obišli radove na Koridoru 10

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2017

Članovi Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacija Skupštine Srbije, obišli su danas radove na Koridoru 10 u delu koji prolazi kroz Grdeličku klisuru...Oni su imali priliku da vide izvođenje radova na deonici dugoj 26,3 kilometara, a zamenica predsednika Odbora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Skupštinski odbor zasedao na gradilištu

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2017

Članovi Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacija Skupštine Srbije obišli su danas radove na Koridoru 10 u delu koji prolazi kroz Grdeličku klisuru. Sve to ne bi bilo čudno da, nakon obilaska, nisu održali sednicu u gradilišnom kampu Kržnice...Oni su obišli...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.