BIVŠI MINISTAR PROFITIRAO OD SMENE, DUPLO ZARAĐUJE!

Izvor: Kurir, 28.Nov.2011, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIVŠI MINISTAR PROFITIRAO OD SMENE, DUPLO ZARAĐUJE!

BEOGRAD - Ne napušta državne jasle! Slobodan Milosavljević, bivši ministar trgovine i usluga, sasvim lepo se snašao otkako je posle rekonstrukcije Vlade ostao bez fotelje u Nemanjinoj 11. Štaviše, njegova mesečna primanja sada su gotovo duplo veća u odnosu na period kad je vodio Vladin resor.

BEOGRAD - Ne napušta državne jasle!

Slobodan Milosavljević, bivši ministar trgovine i usluga, sasvim lepo se snašao otkako je posle rekonstrukcije Vlade ostao bez fotelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Nemanjinoj 11. Štaviše, njegova mesečna primanja sada su gotovo duplo veća u odnosu na period kad je vodio Vladin resor.

Uvidom u novu imovinsku kartu, koju je Agenciji za borbu protiv korupcije predao septembra ove godine, vidi se da Milosavljević kao savetnik u PKS mesečno zarađuje 170.000 dinara, dok je za funkciju člana UO „Gaspromnjefta“ plaćen 38.000 dinara.

Milosavljević je dok je bio na ministarskoj funkciji mesečno zarađivao „svega“ 106.590 dinara, što znači da sada ima gotovo duplo veća primanja (pogledaj okvir).

Slobodan Milosavljević u izjavi za Kurir kaže da se samo vratio svojoj osnovnoj struci.

- Jeste mala promena, ali kao što se lekari vraćaju u domove zdravlja, pravnici advokaturi i tužilaštvu, tako sam se ja, kao doktor ekonomskih nauka, vratio ekonomskoj oblasti. Funkcija ministra nije stalna, ne traje zauvek - ističe Milosavljević. Na pitanje da li mu je politika, budući da je bio ministar, pomogla da dobije nova zaduženja, naš sagovornik odgovara:

- Ništa novo nisam dobio, samo sam se vratio na ono što je bilo. U PKS sam radio i pre nego što sam postao ministar - zaključuje Milosavljević.

Imovinska karta

plata savetnika u PKS        170.000 dinara

naknada UO „Gaspromnjeft“        38.000 dinara

polovina stana     203 kvadrata (kupoprodaja)

stan 81 kvadrat     (zamena)

stan 75 kvadrata     (nasleđe)

automobil     „ford C maks“ 2003. godište

ušteđevina

171 akcija u Institutu za tržišna istraživanja    102.600 dinara

*podaci Agencije za borbu protiv korupcije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.