Izvor: B92, 24.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIA: radimo u skladu sa zakonom

Beograd -- BIA je saopštila da izvršava svoje redovne obaveze isključivo u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

U saopštenju Bezbedonosno-informativne agencije dodaje se i da BIA svoje obaveze izvršava isključivo u funkciji zaštite nacionalnih i državnih, a ne bilo čijih ličnih interesa. "U poslednjih nekoliko dana učestali su neosnovani napadi na BIA, dovođenjem u sumnju zakonitosti u njenom radu i obezvređivanjem procesa transformacije u evropsku, modernu, bezbednosnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << instituciju demokratske Srbije", navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, Komitet pravnika za ljudska prava zatražio je zaštitu nadležnih državnih organa od samovolje i bezvlašća nosilaca najviših državnih funkcija. Neposredni povod za taj protest bio je telefonski poziv direktora BIA-e Radeta Bulatovića, izvršnom direktoru YUCOM-a Milanu Simiću, zbog Simićeve izjave našoj televiziji. S druge strane direktor BIA-e, Rade Bulatović, demantovao je za B92 da je na bilo koji način pretio Simiću, napomenuvši da su njih dvojica stari poznanici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.