BEZ OBRAZA!

Izvor: Kurir, 04.Avg.2010, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZ OBRAZA!

Danilo Žuža (19) i Miloš Mladenović (18), napadači na novinara Teofila Pančića, uhapšeni u Beogradu. Kako saznajemo, obojica su članovi Obraza

BEOGRAD - Danilo Žuža (19) i Miloš Mladenović (18), osumnjičeni za napad na novinara Teofila Pančića, uhapšeni su juče u Beogradu!

Direktor policije Milorad Veljović kaže za Kurir da je napadačima određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i da su oni već bili na saslušanju kod istražnog sudije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />

- Jedan je uhapšen u noći između ponedeljka i utorka u Rakovici, a drugi juče ujutru na Novom Beogradu. Informacije smo dobili zahvaljujući građanima Beograda, ali i našim operativnim podacima i u saradnji sa BIA - ističe Veljović.

Ministar policije Ivica Dačić naglašava da je identitet osumnjičenih utvrđen na osnovu DNK analize.

Kako Kurir saznaje, Žuža i Mladenović su članovi Obraza, iako u ovoj desničarskoj organizaciji ne žele da potvrde tu informaciju.

- Mi ništa ne radimo tajno! Da je neko od naših bio tamo, sigurno bi imao naše obeležje. Ne bavimo se tako beznačajnim likovima kao što je Pančić - poručuje Damir Grbić iz Obraza.

S druge strane, Teofil Pančić zadovoljan je što je policija brzo uhapsila napadače.

- Nisam iznenađen činjenicom da nasilnici dolaze iz ekstremnih desničarskih organizacija. Sve je ukazivalo na tu strukturu i vrstu ljudi, jer odatle dolazi daleko najveći deo nasilja, agresije, mržnje i netolerancije. Duhovna i moralna beda dolazi iz tih krugova i ja time nisam ni najmanje iznenađen - zaključuje Pančić.

Gordana Raković

Najstrože kazne

Prvo osnovno javno tužilaštvo već je podnelo zahtev za sprovođenje istrage zbog postojanja osnovane sumnje da su Danilo Žuža i Miloš Mladenović izvršili krivično delo ugrožavanja sigurnosti i nasilničkog ponašanja.

- Podnet je i predlog za određivanje pritvora Žuži i Mladenoviću. Tužilaštvo neće tolerisati bilo kakav vid napada na novinare i insistiraće na najstrožim kaznama - kažu u ovoj instituciji.

Sve zabeleženo

Na snimku napada na Teofila Pančića, koji je preuzet s kamera jedne od susednih zgrada, vidi se da napadači nisu bili maskirani, ali je jedan od njih nosio kapuljaču na glavi. Oni su novinara pratili od Zelenog venca do Zemuna, gde su ga napali.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.