B92: Povoljan izveštaj Bramerca

Izvor: B92, 17.Nov.2009, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92: Povoljan izveštaj Bramerca

Beograd -- Vlada Srbije je s kompanijom "Majkrosoft" potpisala Memorandum o razumevanju, o lakšem pristupu i upotrebi informatičke tehnologije u obrazovnom sistemu Srbije.

Time je nastavljena saradnja tog ministarstva i "Majkrosofta", koja je započeta krajem 2001. godine programom "Partneri u učenju". Jedan od potpisnika, potpredsednik korporacije "Majkrosoft" za javni sektor Evrope, Srednjeg istoka i Afrike Nils Soelberg, objašnjava da će program trajati do 2013. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"S ministrom prosvete smo razgovarali o programu Partneri u učenju, o tome kako da povećamo informatičku pismenost srednjoškolaca i studenata u Srbiji. Razgovarali su o tome šta se može uraditi na duže staze, da bi se informatička pismenost u Srbiji u celini popravila. Potpisali smo Memorandum o razumevanju, što će biti veliki doprinos građanima, ali i srpskoj vladi", rekao je Soelbreg.

Ministar prosvete Žarko Obradović kazao je da će saradnjom resornog ministarstva i kompanije "Majkrosoft" obrazovni kadar, učenici i škole korisno primenjivati informatičku tehnologiju u učenju i podučavanju.

"Time će veći broj učenika iskoristiti prednosti računara", zaključio je Obradović

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.