B. Ilić: Predlog statuta povući iz skupštinske procedure

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B. Ilić: Predlog statuta povući iz skupštinske procedure

PANČEVO - Predlog statuta Vojvodine treba povući iz skupštinske procedure i izraditi novi koji će biti plod koncenzusa svih relevantnih stranka u Srbiji, jer je ovaj predlog protiv interesa građana i Srbije i Vojvodine, rekao je danas u Pančevu Borko Ilić, potpredsednik DSS-a i šef poslaničke grupe te stranke u Skupštini Vojvodine.

Ilić smatra da je ideja predloga statuta Vojvodine da se centralna vlast u Beogradu zameni centralističkom vlašću u Novom Sadu, od koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će imati koristi samo funkcioneri Demokratske stranke sa Bojanom Pajtićem na čelu i pokrajinska administracija koja je već povećana 10 puta.

"Građani Pančeva od novog statuta ne mogu dobiti baš ništa korisno. Naprotiv, imali bi velikih problema u lečenju, školovanju i drugim pravima i zato je naš predlog da se, umesto stvaranja države u državi, statutom daju veća ovlašćenja gradovima i opštinama", rekao je Ilić novinarima.

"Novac treba da ostane tamo gde se napravi, a ne da se, kao do sada, sredstva najčešće koriste za izbornu kampanju stranaka na vlasti", smatra Ilić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Centrala u Beogradu obećala podršku SPS-a

Izvor: Danas, 10.Feb.2009, 21:37

Dva dana pre usvajanja statuta Vojvodine u pokrajinskom parlamentu, oktobra 2008, pred osamdesetak poslanika grupe Za evropsku Vojvodinu, otvoreno sam pitao predsednika Izvršnog veća Bojana Pajtića ko će dati podršku Predlogu statuta i dobio sam odgovor da je izvesna podrška SPS-a. Pajtićmi je...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.