Avion sa premijerom prinudno sleteo u Niš

Izvor: Danas, 16.Dec.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion sa premijerom prinudno sleteo u Niš

Niš - Avion tipa "Falkon" Vlade Srbije, u kojoj je bila delegacija na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, juče pre podne sleteo je na aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu nakon što po povratku iz Brisela, gde su otvorena dva prva poglavlja u procesu evrointegracija, nije uspeo da se prizemlji na beogradski aerodrom "zbog magle".

Na sajtu niškog aerodroma navedeno je da je jedan avion "na privatnom letu" sleteo u 11,28 časova, a Vučićeva savetnica za medije Suzana Vasiljević >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << potvrdila je da je reč o Vladinom avionu, a da su se njegovi putnici odmah po sletanju automobilima uputili za Beograd. U avionu su osim Vučića bili i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, navode pojedini mediji.

Prema rečima stručnjaka, avion Vlade Srbije ne poseduje opremu koja mu omogućava sletanje pri vidljivosti od 400 metara, kolika je jutros bila na beogradskom aerodromu Nikola Tesla. Letelica je proizvedena 1981. godine, a poslednjih godina imala je niz kvarova, pa i incidenata, od kojih je najdramatičniji bio u maju ove godine, kada je za Vatikan leteo predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a jedan od motora se ugasio, zbog čega je on morao da se vrati za Beograd. Premijer Vučić je tada kazao da nije u planu kupovina novog aviona, pošto letelica tog tipa košta oko 30 miliona evra.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.