Austrija ostala bez vlade

Izvor: EurActiv Srbija, 28.Maj.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija ostala bez vlade

Austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu i njegovoj vladi izglasano je nepoverenje u parlamentu deset dana posle skandala koji je doveo do raspada vladajuće koalicije konzervativne Austrijske narodne partije (OVP) i krajnje desne Slobodarske partije Austrije (FPO). Izjašnjavanje o poverenju vladi zatražila je opoziciona Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) a protiv vlade su glasali i poslanici doskorašnjeg manjeg koalicionog partnera FPO.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Rušenje hladnog kancelara

Izvor: Deutsche Welle, 28.Maj.2019

Posle godinu i po dana su FPO i opoziciona SPO glasale za nepoverenje austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu. To je nepotrebna drama, smatra Norbert Mapes-Nidik.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.