Austrija dobila prvu kancelarku

Izvor: EurActiv Srbija, 31.Maj.2019, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija dobila prvu kancelarku

Predsednik Austrije Aleksandar Van der Belen odlučio je da imenuje Brigite Birlajn za prelaznu kancelarku nakon što je vladi Sebastijana Kurca, mladog lidera koji ima znatnu podršku birača, izglasano nepoverenje u parlamentu. Brigite Birlajn, predsednica Ustavnog suda od februara 2018, predsedniku države predložiće sastav prelaznog kabineta i biće prva kancelarka u istoriji Austrije.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Austrija dobila prvu kancelarku

Izvor: Danas, 31.Maj.2019

Predsednik Austrije Aleksandar Van der Belen odlučio je da imenuje Brigite Birlajn za prelaznu kancelarku nakon što je vladi Sebastijana Kurca, mladog lidera koji ima znatnu podršku birača, izglasano nepoverenje u parlamentu. Članak Austrija dobila prvu kancelarku se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.