Atašei dobili plate unapred

Izvor: Glas javnosti, 22.Feb.2010, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atašei dobili plate unapred

BEOGRAD - Ekonomski atašei, koji će tek od kraja marta biti raspoređeni u ambasadama Srbije u inostranstvu, već sada primaju plate!

Iako se tek obučavaju za nov posao, pojedinim ekonomskim diplomatama radni staž počeo je da teče još prošlog meseca, a ostalima pre nedelju dana, navodi Kurir.

To znači da će od 28 diplomata njih 10 bukvalno ni za šta primiti dve, a ostali bar po jednu platu koju nisu zaradili, jer još nisu stupili na dužnost! Pre nego što išta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << počnu da rade, biće im isplaćeno najmanje 1.440.000 dinara!

U Ministarstvu ekonomije, koje je sprovelo konkurs za ove diplomate, kažu da je za osmoro diplomata radni staž počeo da teče tokom januara, a da su ostalih 20 na dužnost stupili 10. februara.

- Počev od dana stupanja na dužnost u Ministarstvo ekonomije oni imaju sva prava, obaveze i odgovornosti državnih službenika, primaju platu i teče im radni staž. Trenutno se nalaze u Srbiji na stručnim obukama koje su predviđene za njihovo radno mesto. Dok su u Srbiji, primaju platu savetnika od oko 40.000 dinara, plus minuli rad. Deviznu platu počeće da primaju po odlasku u inostranstvo, u skladu s novim koeficijentima i diplomatskim zvanjima - kažu u ovom ministarstvu.

Atašei su već završili obuku u Ministarstvu spoljnih poslova i BIA, a sledi praksa u SIEPA i PKS. Oni će biti službenici Ministarstva ekonomije, ali će im šef biti ambasador ili konzul. Kako je saopštila pomoćnica ministra ekonomije Jelena Marjanović, diplomate će raditi na promociji ekonomskih potencijala Srbije i pokušavaće da privuku strane investitore. Njihov glavni zadatak biće predstavljanje Srbije kao odredišta za investicije i promovisanje izvoza i srpske robe na inostranim tržištima.

Na konkurs se prijavilo 326 kandidata, a 28 njih koji su izabrani prošlo je šest eliminacionih krugova testiranja.

tih 28 je primljeno i pre nego sto je konkurs raspisan i otici ce kad ode i ova banda, s njima vise razgovora nema, zna se kako moze s takvima, ko partizani 45

Знаш!? Коњ кад није задовољан џилита се и збаци онога који му је на грбачи. Магарац се покуњи, па кад му дају мало шаргарепице он од среће и зањаче.

А Ти Народе мој, види где си! Па потрчи да га заокружиш.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.