Izvor: Blic, 21.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aselborn: Proevropska vlada uslov za status kandidata za EU

Ukoliko uskoro bude formirana nova proevropska vlada, do kraja godine mogla bi biti pokrenuta procedura davanja Srbiji statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, izjavio je ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn.



Ako u sledećih sedam dana ili nedelju kasnije Srbija dobije proevropsku vladu, vrata EU će joj se sama otvoriti, ali prvi korak moraju da naprave srpski političari formiranjem reformske vlade, rekao je Aselborn novosadskom "Dnevniku". >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Napomenuviši da su u EU svesni teškoća u ispunjavanju uslova koji se traže od Srbije, on je izrazio ubeđenje da će do decembra Evropska komisija dobiti priliku za izradu mišljenja o tome da li je Srbija spremna za status kandidata.

Jedini uslov je puna saradnja sa Haškim tribunalom, rekao je šef luksemburške diplomatije i dodao da će izjava glavnog tužioca Tribunala Serža Bramerca da Srbija potpuno sarađuje sa tim sudom biti dovoljna da prelazni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju bude aktiviran.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uslovi za EU: Hag, vlada, Lisabon...

Izvor: RTV Pink, 21.Jun.2008

Aselborn: Proevropska vlada uslov za status kandidata za EU. . . Ukoliko uskoro bude formirana nova proevropska vlada, do kraja godine mogla bi biti . pokrenuta procedura davanja Srbiji statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, izjavio je ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.