Argentinski ćevapi

Izvor: BKTV News, 02.Avg.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Argentinski ćevapi

Ovo je jako star recept, inače delikates za celu porodicu. Argeinski ćevapi se obavezno jedu sa nekim kremastim prelivom.

 
Za Argentince potrebno vam je sledeće:
300 g mlevenog mesa300 g krompira1 glavica crnog luka1 čen belog luka2 jaja1 veza peršunovog lišća (ili manje, ako ne volite)malo soda bikarbone (na vrh noža)malo solimalo biberamalo brašnaprezle za pohovanjeulje za prženje 
Za sos koji se služi uz Argentince trebaće vam:
100 ml >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << slatke pavlake1 čen belog luka1 veza peršuna100 ml majonezaPriprema ćevapa:
Krompir skuvati, ohladiti, pa ga izrendati (najlepše je kad krompir kuvate u ljusci, zadrži više hranjivih sastojaka, a i lepše se renda). Crni i beli luk sitno naseckati. Mleveno meso (preporuka je 100 gr svinjskog + 200 gr junećeg) sjediniti sa rendanim krompirom, sitno sečenim crnim i belim lukom, peršunovim lišćem (može, a i ne mora ako ne volite) i žumancima. Dobijenu smesu posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati na vrhu noža soda bikarbonu (može, a i ne mora) i sve opet dobro umesiti, da se dobije kompaktna smesa. Oblikovati ćevape tako da budu malo deblji. Svaki ćevap uvaljati u brašno, umočiti u prethodno umućena belanca i na kraju uvaljati u prezle. Ovako pripremljene ćevape pržite na vrelom ulju, a potom ocedite na papirnom ubrusu.
Priprema sosa:
U činiji srednje veličine izmešati majonez i slatku pavlaku. Dodajte sitno seckano peršunovo lišće i sitno seckani (može i gnječeni) beli luk. Sve zajedno izmešati i ostaviti u frižider do posluživanja.
Recept je preuzet sa bloga Šta se kuva.
The post Argentinski ćevapi appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.