Izvor: B92, 04.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arafat klinički mrtav?

Pariz -- Francuski bolniči izvori rekli su da su palestinskom lideru Jaseru Arafatu otkazale funkcije mozga.

To je, međutim, negirao njegov lični lekar koji se nalazi s njim u bolnici u Francuskoj. Arafatov lekar, Jordanac Asraf al Kudri rekao je da palestinski lider nije klinički mrtav, ali da se njegovo stanje pogoršava.

On je naveo da Arafatu nisu otkazale funkcije mozga, niti da je imao srčani udar, a srce prestalo da kuca. "On je i dalje živ. On nije klinički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mrtav. Funkcije mozga nisu otkazale, ali se njegovo stanje pogoršava. Mi ne znamo šta je s njim, pošto nije ustanovljena dijagnoza", rekao je on.

Visoki izraelski zvaničnici su se sastali u Jerusalimu da bi razmotrili posledice eventualne smrti Jasera Arafata. Prema obaveštajnim podacima kojima raspolaže Izrael, zdravstveno stanje Jasera Arafata je jako loše, i čak i ako preživi, neće biti sposoban da obavlja svoju funkciju, prenosi dopisnik B92, Saša Živković.

Arafat je na lečenju u jednoj vojnoj bolnici u okolini Pariza, gde je prebačen prošlog petka. On je oboleo dve sedmice ranije, ali se u početku verovalo da je reč o teškoj prehladi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.