Izvor: Blic, 22.Jun.2009, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Istupanje PUPS-a iz koalicije neprihvatljivo

Predsednik gradskog odbora SPS- a Aleksandar Antić izjavio je danas da je za tu stranku istupanje PUPS-a iz koalicije SPS-PUPS-JS, nakon održanih lokalnih izbora- neprihvatljivo.



"Suština predizborne koalicije je u zajedničkom nastupu, a za SPS je neprihvatljivo da se članovi koalicije nakon izbora, a pre formiranja vlasti, razdvoje", kazao je Antić novinarima u Skupštini grada.

On je rekao da SPS neće PUPS-u nametati nikakav stav i da je cilj SPS >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - a da razgovra o tome šta je dobro za tu koaliciju, a šta za građane.

"SPS je spremna da sa koalicionim partnerima odluke donosi konsenzusom", istakao je Antić.

Koalicija SPS-PUPS-JS do sada sa drugim strankama nije imala nikakve razgovore o formiranju vlasti u Zemunu i Voždovcu. Antić je dodao da su u opštini Voždovac građani glasanjem "izmešali karte" tako da će biti izuzetno teško formirati vlast u toj opštini.

"SPS je spremna da bude opozicija u toj opštini, ali će razmotriti sve mogućnosti. Politička većina koja će formirati vlast ne može se svesti na prostu matematiku i mi zbog toga nećemo ulaziti u vlast", dodao je Antić i naglasio da se opštinska vlast mora formirati što pre.

Antić je kazao da u ovom trenutku ne bi bilo dobro da izbori budu ponovljeni jer ima problema koji moraju što pre da budu rešeni. On je dodao da je u Zemunu situacija vrlo jednostavna objasnivši da SNS, narodnjaci i radikali imaju dovoljno odbornika da formiraju vlast u toj opštini.

Potpredsednik PUPS-a Đuro Perić izjavio je ranije danas da će posle sastanka koalicije SPS-PUPS-JS u sredu doneti odluku o učešću u pregovorima o formiranju vlasti u tri opštine.

"Prvo će se razgovarati u samoj koaliciji, koja je stabilna, što je prioritet uvek, a nakon toga mi ćemo samostalno videti kako se dalje stvari kreću, ali nećemo činiti ništa što je protivno odluci koalicije", precizirao je Perić.

On je podsetio da, prema sporazumu, stranke, članice koalicije, mogu na lokalu nastupati samostalno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.