Izvor: B92, 15.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrić: "Zloupotreba" je teška reč, mi smo u demokratiji

Beograd -- S obzirom na to da sednica Skupštine Srbije u utorak nije održana zbog toga što DOS nije imao većinu da se sa dnevnog reda skine tačke o nepoverenju Vladi Srbije i Nataši Mićić, na pitanje da li je vladajuća koalicija odlaganjem sednice bez ikakvog obrazloženja zloupotrebila parlament, poslanik Građanskog saveza Srbije Ivan Andrić za B92 kaže. "To je zaista jedna teška reč i nije mi jasno da neko tu reč upotrebljava. Situacija u Parlamentu juče je bila odraz našeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << političkog društva u vremenu koje je bilo juče. Ja ne bih rekao da nije postojala većina, već nije postojao dogovor oko toga kako nastaviti vođenje naše politike. Ti su razgovori vođeni ne samo o jučerašnjoj sednici, već i o tome kako će politička scena i naše društvo funkcionisati ubuduće. Znači, nema nikakve zloupotrebe, to je jako teška reč, kada se ima demokratija. A ja sam siguran da bar u ovom delu našeg društva demokratija posoji. Ovakve situacije nisu lepe i nisu korisne ni za koga, ali su moguće i, kao što smo juče videli, dešavaju se", rekao je Andrić.

Andrić je dodao da predlog da se prekine tekuća sednica Skupštine Srbije i da se odmah započne nova sednica, na kojoj bi se raspravljalo o 1.000 dana rada Vlade Srbije, nije "ništa novo" u radu Skupštine i da je Skupština Srbije do danas već dva puta povukla takav potez. "O tome se vode razgovori i dalje i danas na Predsedništvu DOS-a će biti reči i o tome i konačna odlukaće biti doneta tek nakon toga. Kako je to moguće - tehnički se o tome izjašnjavaju poslanici na sednici. To ne bi bilo prvi put da smo mi prekinuli sednicu koja traje, da bismo održali drugu sednicu. To smo radili i dok je gospodin Maršićanin bio predsednik i jednom za vreme predsedavanja Nataše Mićić. Dakle, poslanička mogućnost postoji i ona se sastoji u tome da neko od poslanika iznese prdlog, nakon čega se poslanici o tome izjasne", rekao je Andrić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.