Izvor: B92, 18.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđelkovićeva u Vladi Kosova?

Priština -- Vlada Kosova prihvatila je kandidatkinju Srpske liste za KiM za mesto ministrke za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj.

Predlog da Suzana Anđelković bude postavljena na mesto ministarke za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj, biće prosleđen Skupštini Kosova, saopšteno je danas posle sednice Vlade.

Kako je na konferenciji za novinare nakon sednice izjavila portparolka Vlade Kosova Uljpiana Ljama, Srpska lista je za ministra poljoprivrede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidovala Suzanu Anđelković i Mihajla Šćepanovića.

Prema Ustavnom okviru Kosova u slučaju da Vlada Kosova ima više od 11 ministarstava pripadnici manjina imaju pravo na tri ministarska mesta, od koji dva pripadaju Srbima.

Srpskoj listi je posle izbora ponuđeno da se opredeli za jedan od resora koji pripadaju srpskoj zajednici, ali su oni to odbijali, kao što su odbijali da učestvuju u radu sednica Skupštine Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.