Ana Brnabić i Ruf o programu Instrument za koordinaciju politika

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić i Ruf o programu Instrument za koordinaciju politika

Premijerka Srbije Ana Brnabić i šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf ocenili su danas da je Srbija dosta učinila u ostvarivanju zadatih ciljeva u programu Instrument za koordinaciju politika (PCI), koji sprovodi od jula 2018. godine.

Na sastanku je ocenjeno da je Srbija u 2018. godini zabeležila odlične makroekonomske rezultate, te da će dalja realizacija aranžmana sa MMF-om tome dodatno da doprinese.

"U protekloj godini ostvaren je rast >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << BDP-a od 4,4 odsto, zabeležen je suficit od 32,2 milijarde dinara, a javni dug trenutno iznosi oko 50 odsto BDP-a", navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Ruf je kazao da je MMF zadržao svoju projekciju rasta BDP Srbije na 3,5 odsto za 2019. godinu, kao i da se nada da regionalna i globalna ekonomska situacija, a pre svega usporavanje nekih od vodećih evropskih ekonomija, neće uticati na taj rezultat.

Ana Brnabić je kazala da država ulaže napore u jačanje IT i sektora usluga, istraživanje i razvoj i inovacije, što uz dalje suzbijanje sive ekonomije u velikoj meri može da doprinese rastu ekonomije Srbije.

Sagovornici su razgovarali i o konkretnim planovima za 2019. i 2020. godinu i nastavku sprovođenja strukturnih reformi.

Novi aranžman Instrument za koordinaciju politika (PCI) trajaće do januara 2021. godine i ne podrazumeva finansijsku podršku, već je isključivo savetodavnog karaktera.

Sastanku je prisustvovao i ministar finansija Siniša Mali.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.