Izvor: Glas javnosti, 24.Mar.2010, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amnestirani begunci od vojske

BEOGRAD - Skupština Srbije usvojila je juče Zakon o amnestiji, kojim će biti amnestirane osobe za koje se sumnja da su od 18. aprila 2006. godine do dana stupanja na snagu ovog zakona počinile krivična dela iz grupe delikata protiv Vojske Srbije, prenosi Tanjug.

Amnestija obuhvata oslobađanje od krivičnog gonjenja, oslobađanje od izvršenja kazne i brisanje osude osobama koje su učinile ili postoji osnovana sumnja da su učinile krivična dela izbegavanja vojne obaveze, popis i pregled, neizvršenje materijalne obaveze, izbegavanje vojne službe onesposobljavanjem i obmanom i samovoljno odsustvovanje i bekstvo iz Vojske Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.