Američki ambasador sa Mirovićem i Vučevićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2016, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki ambasador sa Mirovićem i Vučevićem

Veliki broj američkih kompanija već posluje u Vojvodini, a ambasada te zemlje radiće na dovođenju novih preduzeća  iz Sjedinjenih Država u Vojvodinu, rekao je u Novom Sadu ambasador SAD u Beogradu, Kajl Skot. On se sastao sa predstavnicima pokrajinske i gradske vlasti.

Američki ambasador upoznat je sa planovima nove Pokrajinske vlade, pre svega ekonomskim, ali i u očuvanju dobrih međunacionalnih odnosa u Vojvodini.

"Nama je potrebna pomoć svih koji mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomognu u indukciji bržeg ekonomskog razvoja, u dovođenju investitora. Upoznao sam gospodina Skota sa idejom da u što većem obimu razvijamo naš poslovni ambijent, posebno na lokalnom nivou", objasnio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

"Američka preduzeća su veoma prisutna u Vojvodini. Tu je više od 6.000 radnika, a mislim da će ih u budućnosti biti sve više", istakao je Kajl Skot, ambasador SAD-a u Srbiji

Skot je istakao i neophodnost stvaranja preduslova za dolazak američkih preduzeća, poput infrastrukture i dobijanja potrebnih dozvola.

On funkciju ambasadora u Beogradu obavlja od februara ove godine, a već drugi put bio je gost i gradonačelnika Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorom Sjednijenih Američkih Država Kajlom Skotom o investiciji američke kompanije "Lir" i o kandidaturi Novog Sada za evropsku prestonicu kulture.

Vučević je novinarima rekao da Grad Novi Sad ima redovnu komunikaciju sa ambasadom SAD i da je ambasador Skot u kratkom periodu i pored brojnih obaveza dva puta posetio Novi Sad.

"Razgovarali smo o mnogim temama pre svega o investicijama, a posebno investiciji američke kompanije "Lir" gde sam ambasadoru Skotu pokušao da objasnim i pojedine zlonamerne komentare o toj investiciji", rekao je Vučević posle sastanka u novosadskoj Gradskoj kući.

Gradonačelnik Novog Sada je kazao da je ambasadora Skota detaljno informisao o kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture, kao i da je jedna od tema razgovora bila i aktivnosti Američkog kulturnog centra u Novom Sadu.

"Čast je biti domaćin ambasadoru Skotu koji je istinski prijatelj Novog Sada", rekao je Vučević.

Američki ambasador je istakao da mu je Novi Sad vrlo blizak srcu i da voli da dođe u taj grad, te da često dolazi i privatno jer mu se, kako je kazao, jako sviđa.

"Novi Sad je zaslužio da bude Evropska prestonica kulture", rekao je Skot dodajući da je u Novi Sad između ostalog i došao da bi Američkom kulturnom centru koji radi u tom gradu uručio nagradu za izuzetnu aktivnost jer se, po njegovim rečima, radi o najaktivnijem Američkom kulturnom centru ne samo u Srbiji nego i u celom svetu.

Skot je govoreći o investicijama pomenuo kompaniju "Klover" koju će obići tokom svoje posete Novom Sadu i koja zapošljava više od 600 radnika.

"Nakon Klovera posetiću i kompaniju Lir koja otvara sve više radnih mesta", rekao je Skot i naglasio da će učiniti sve što može da pozove i druge američke kompanije da dođu i investiraju u Novi Sad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država posetio Novi Sad, dočekao ga gradonačelnik Miloš Vučević (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 12.Sep.2016

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Nj. E. Kajlom Skatom prilikom njegove druge zvanične posete Novom Sadu...- Imamo redovnu komunikaciju sa ambasadom SAD, i dobro je za Novi Sad što Nj. E. Kajl Skat već drugi put dolazi u kratkom...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.