Izvor: B92, 22.Jan.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američke diplomate kod Zukorlića

Novi Pazar -- Delegacija ambasade SAD posetila Bošnjačko nacionalno veće koje je uz pomoć dva većnika sa druge liste formirala Bošnjačka kulturna zajednica Muamera Zukorlića.

BNV ne priznaje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, pošto je ono formirano bez prethodne verifikacije mandata izabranih većnika.

U saopštenju BNV-a se navodi da se delegacija ambasade, koju je predvodio politički savetnik Robert Kokta, interesovala za položaj Bošnjaka u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i za konkretne zamerke u vezi sa sprovođenjem izbora i formiranja BNV.

"Predsednik Izvršnog odbora BNV-a Samir Tandir upoznao je delegaciju o svim diskriminatorskim aktima koje je preduzelo ministarstvo za ljudska i manjinska prava i konkretno ministra Svetozara Čiplića. On je posebno istakao nepravilnosti koje su se događale još u samom izbornom procesu, upisima u birački spisak, sastavu stalnih biračkih odbora, promenu poslovnika", navodi se u saopštenju BNV.

"Obe strane su izrazile nadu u dalju saradnju BNV-a i ambasade SAD u Beogradu", navodi se u saopštenju, kao i da je to bila i oproštajna poseta Kokte kome je istakao mandat.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ne priznaje BNV koje je formirala Bošnjačka kulturna zajednica čiji je nosilac liste bio glavni muftija Muamer Zukorlić, a uz pomoć dvojice većnika sa druge liste.

Ministarstvo, međutim, smatra da je to učinjeno bez prethodne verifikacije mandata izabranih većnika, a pošto nijedna od tri liste koje su učestvovale na izborima u junu prošle godine nije imala većinu, ministar Čiplić je doneo odluku o raspisivanju novih izbora za 17. april.

Zukorlić smatra da je odluka o raspisivanju novih izbora "velika greška" i već je započeo aktivnu kampanju bojkota.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delegacija Ambasade SAD u Zukorlićevom Bošnjačkom veću

Izvor: Blic, 22.Jan.2011

Delegacija Ambasade SAD u Srbiji posetila je Bošnjačko nacionalno veće koje je, uz pomoć dva većnika sa druge liste, formirala Bošnjačka kulturna zajednica čiji je nosilac liste bio muftija Muamer Zukorlić, a to Veće ne priznaje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, pošto je ono formirano...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.