Izvor: B92, 03.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka pomoć SCG uslovljena saradnjom sa Hagom

Sarajevo -- Američki ambasador za pitanja ratnih zločina, Pjer-Rišar Prosper, upozorio je u sredu novu srpsku vladu da je američka pomoć od 100 miliona dolara uslovljena saradnjom Beograda sa Haškim tribunalom. "Sadašnji nivo saradnje (između Beograda i tribunala) nije zadovoljavajući", izjavio je novinarima Prosper koji boravi u poseti Sarajevu. Vašington je ranije obećao Beogradu pomoć od 100 miliona dolara koju 31. marta mora da odobri američki Kongres.

"Ostalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je još mesec dana i očigledno je da vlasti u Beogradu imaju još dosta toga da urade kako bi ispunili svoje obaveze", dodao je američki diplomata. "Mi smo veoma zabrinuti zbog nedavnih izjava iz Beograda (o saradnji sa Haškim tribunalom) i izgleda kao da srpska vlada ide korak nazad. To nije dobar stav", rekao je on.

"Vlada mora da uhapsi Mladića i ostale optužene pred Haškim tribunalom kako bi se stekli uslovi koji bi omogućili lokalnom pravosuđu da sudi ratnim kriminalcima", rekao je Prosper.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.