Ambasador Srbije u hotelu u Podgorici

Izvor: Blic, 24.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Srbije u hotelu u Podgorici

Budući ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Lutovac u prvo vreme po odlasku boraviće u hotelu u Podgorici, saznaje „Blic".

Za potrebe srpske diplomatije, u nekadašnjoj članici zajedničke države, biće iznajmljen i odgovarajući prostor dok se ne sagradi zgrada koja će biti trajno diplomatsko predstavništvo u Podgorici.

Posle gotovo punog veka Srbija će iznova imati ambasadora, koji bi po saznanjima „Blica" u Crnu Goru trebalo da otputuje za oko mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana.

Crnogorske vlasti ranije su ponudile Srbiji dve opcije, i to da ambasada Srbije bude u centru Podgorice u već postojećoj zgradi u kojoj je trenutno banka, ili zemljište u takozvanom rezidencijalnom delu grada kraj reke Morače. Srpske vlasti su odlučile da grade ambasadu jer žele trajno rešenje za srpsku diplomatiju u Crnoj Gori. Kraj Morače nalaze se i diplomatska predstavništva drugih država.

Srpske vlasti još nisu odlučile gde će iznajmiti privremeni objekat. Razmatraju se lokacije i niko sa sigurnošću ne može potvrditi da će to biti već ponuđena lokacija u kojoj je banka. Nekada je ambasada bila na Cetinju, a danas su glavni kriterijumi za lokaciju u Podgorici pristupačnost i da je u odgovarajućem delu grada koji ispunjava uslove za rezidenciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.