Ambasador Izraela: Ako mislite da je Srbija najkomplikovanije mesto na svetu, varate se

Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Izraela: Ako mislite da je Srbija najkomplikovanije mesto na svetu, varate se

U Srbiji se od devedesetih godina situacija promenila na bolje, a ključna promena je to što sada postoji politički dijalog i pozitivna saradnja sa državama u regionu, izjavio je danas ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi.

- U vašem slučaju rat je završen, vi slobodno putujete i uspešno sarađujete, dok kod nas to dugo neće biti moguće. Znate šta vam donosi novi dan - rekao je ambasador Levi, koji je na devetom Regionalnom seminaru politikologa, održao predavanje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << temu "Etnički sukobi od Balkana do Bliskog istoka".

- Mladi ljudi koji nemaju predrasude i ne mrze, koji putuju po regionu i šire poruke pluralizma je ono što je pozitivno za Srbiju i što daje nadu za bolju budućnost - poručio je Levi, saopštio je Fakultet političkih nauka.

- Ako mislite da živite na najkomplikovanijem mestu na svetu, verujte da to nije slučaj - kazao je Levi, navodeći da su Jevreji narod koji je bio na rubu nestajanja i da je njihov opstanak pravo čudo.

Kako je istakao, to je jedinstven slučaj u ljudskoj istoriji.

- Priča o izraelskom ekonomskom uspehu je priča o velikoj borbi - rekao je Levi.

Deveti Regionalni seminar politikologa otvoren je 30. oktobra na Srebrnom jezeru i traje do sutra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Levi: Pozitivna regionalna saradnja Srbije

Izvor: RTS, 01.Nov.2015

U Srbiji se od devedesetih godina situacija promenila nabolje, a ključna promena je to što sada postoji politički dijalog i pozitivna saradnja sa državama u regionu, rekao je ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.