Ambasador Crne Gore: Odluka Podgorice o otvaranju granica nije konačna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 20:13

Ambasador Crne Gore: Odluka Podgorice o otvaranju granica nije konačna

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je danas da Vlada Crne Gore još nije donela nikakvu konačnu odluku o otvaranju granica i da je crnogorski premijer Duško Marković rekao "da globalna kretanja ukazuju na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu".

"Kao što ste čuli iz izjave premijera Crne Gore Duška Markovića, Nacionalno koordinaciono telo treba da donese odluku koja će se primenjivati od 1. juna, a u skladu sa preporukama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Instituta za javno zdravlje", naveo je Milošević u pisanoj izjavi za portal Mondo.

Milošević je dodao da je Marković na osnovu stava Instituta za javno zdravlje saopštio da se očekuje otvaranje granica sa zemljama koje u ovom trenutku ispunjavaju određene epidemiološke kriterijume, kao i da je "jasno naglasio da će se naredba odnositi i na druge zemlje koje do njenog stupanja na snagu budu ispunile te uslove".

"Premijer je istakao da globalna kretanja ukazuju i na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu", naveo je Milošević.

Istakao je da čvrsto veruje da će se "vrlo brzo uspostaviti kvalitetna komunikacija između Crne Gore i Srbije u pogledu slobodnog kretanja ljudi, poštujući sve ono što su do sada, na kvalitetan način, preduzele i uradile obe države radi zaštite zdravlja svojih građana".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ambasador Crne Gore u Srbiji: Odluka o otvaranju granica nije konačna

Izvor: B92, 26.Maj.2020

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je danas da Vlada Crne Gore još nije donela nikakvu konačnu odluku o otvaranju granica...On je dodao da je crnogorski premijer Duško Marković rekao "da globalna kretanja ukazuju na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.