Ambasada Srbije u Podgorici: Nismo uticali na optužene za pokušaj državnog udara

Izvor: Blic, 14.Jun.2017, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Srbije u Podgorici: Nismo uticali na optužene za pokušaj državnog udara

Ambasada Srbije u Crnoj Gori demantovala je tvrdnje opozicionog Demokrarskog fronta (DF) da su njeni predstavnici uticali na optužene državljane Srbije u vezi s navodnim pokušajem državnog udara u Crnoj Gori, na dan održavanja parlamentarnih izbora, 16. oktobra.

Lider DF-a Andrija Mandić rekao je juče da je "gospođa iz ambasade" Srbije uticala na jednog od optuženih, Aleksandra Čurovića, da prizna svoje učešće u aferi "Državni udar".

Prema saopštenju Ambasade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije, to su "insinuacije i takve informacije su potpuno neosnovane i neistinite".

Ambasada je navela da su njeni predstavnici redovi obilazili državljane Srbije koji su pritvoreni u zatvoru Spuž i da su "konzularno zbrinuti", ali da je to u skladu s diplomatskim ovlašćenjima.

Srpska ambasada je navela da "kao i do sada, neće učestvovati u političkim razmiricama u Crnoj Gori".

Državni organi Crne Gore ranije su uhapsii veću grupu državljana Srbije, koji su, prema optužnici, u saradnji s dvojicom državljana Rusije, kao i a nekim predstavnicima dela crnogorske opozicije, imali nameru da na dan održavanja parlamentarnih izbora izazovu "krvoproliće", smene postojeću vlast i ubiju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Ranije je najavljeno da bi suđenje optuženima za pokušaj državnog udara moglo početi do kraja meseca.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.