Ambasada SAD u BiH: Ne mešamo se u izborni proces

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD u BiH: Ne mešamo se u izborni proces

Sjedinjene Američke Države se ne mešaju u izborni proces u BiH, niti pružaju podršku bilo kojoj stranci ili bilo kom kandidatu, saopšteno je iz američke ambasade u BiH.

"Mi odlučno odbacujemo te užasne optužbe. Ne pružamo podršku niti jednoj stranci, niti jednom kandidatu. Osim toga, i dalje smo istinski posvećeni pružanju podrške verodostojnim i transparentnim izborima i uvek ćemo upozoravati na kupovinu glasova, kradju identiteta i druge oblike izborne prevare, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << svaki put kada ih uočimo", ističe se u saopštenju.

SAD, dodaje se, pokazuju svoju posvećenost i predanost građanima BiH više od dve decenije, ali ih, kako je navedeno, uprkos tome "neodgovorni akteri i dalje uvlače u teorije zavere, neutemeljene optužbe i, doslovno, laži".

"Čvrsto verujemo da građani tokom izborne kampanje treba da imaju priliku da raspravljaju o pitanjima koja će odrediti njihovu budućnost, kao i budućnost njihovih porodica", stoji u saopštenju.

Iz američke ambasade u BiH su ocenili da umesto toga kampanjom u potpunosti dominira retorika utemeljena na strahu.

"To je neprihvatljivo, te je zbog ove veoma zatrovane atmosfere i stalnih napada, došlo vreme da progovorimo. Vlada SAD i ambasada SAD nisu neprijatelji BiH, njenih građana niti njena dva entiteta. Mi smo prijatelji svih građana koji žele pozitivniju budućnost za sebe i svoje porodice", naglašeno je u saopštenju.

Istaknuto je da su stvarni neprijatelji građana BiH korupcija, nezaposlenost, loše usluge u obrazovnom i zdravstvenom sistemu, te "političari fokusirani samo na sebe, koji, umesto da se bave ovim pitanjima, pokušavaju SAD i ostale prijatelje BiH pretvoriti u njene protivnike".

"Nastojanja političara da neposredno pre izbora obmanu javnost i sakriju svoje prave namere svečanim otvaranjem kružnih tokova, ponudom besplatnih usluga u bolnicama i ostalim prividno korisnim aktivnostima, predstavljaju izrugivanje i vredjaju građane BiH", ocenjuje se u saopštenju.

Iz američke ambasade u BiH su osudili i to što političari tokom kampanje "zloupotrebljavaju javna sredstva, uvlače ratne zločince u kampanju i lažno optužuju dugogodišnje saveznike BiH za neprijateljske aktivnosti".

"Mi odbijamo da budemo deo te manipuilacije", ističe se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Laž je da se SAD mešaju u izborni proces u BiH"

Izvor: B92, 26.Sep.2018

Sjedinjene Američke Države se ne mešaju u izborni proces u BiH, niti pružaju podršku bilo kojoj stranci ili bilo kom kandidatu...To je saopšteno je iz američke ambasade u BiH..."Mi odlučno odbacujemo te užasne optužbe. Ne pružamo podršku niti jednoj stranci, niti jednom kandidatu. Osim toga,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.