Ambasada SAD: Kirbi nije to rekao

Izvor: Studio B, 30.Sep.2015, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD: Kirbi nije to rekao

Ambasada SAD saopštila je da ambasador Majkl Kirbi nije izjavio ono što mu se pripisuje u objavljenom transkriptu razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički.

"Ambasador Kirbi nije izjavio to što mu se pripisuje u navedenom razgovoru", piše u kratkom odgovoru Ambasade na upit B92.

U transkriptu, čiju je autentičnost potvrdio Bojan Pajtić, lider DS kaže da ga je Kirbi obavestio da "Vučićev kum i direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović za Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << svakoga meseca iznosi dva miliona evra".

Lider DS je rekao da bi zbog prisluškivanja njegovih razgovora u normalnoj zemlji pala vlada, da bi ministar policije Nebojša Stefanović rekao da MUP i BIA nikada nisu prisluškivali ni Pajtića ni Lidiju Udovički i dodao da je u pitanju "kampanja rušenja Aleksandra Vučića".

Oglasio se i direktor EMS Nikola Petrović, koji je najavio krivičnu prijavu "ili protiv sebe, ili protiv Lidije Udovički".

"Ako je istina da su takav razgovor vodili i ako je gospođa Lidija Udovički zaista izjavila ono što stoji u transkriptu, zahtevam da kažu vreme, mesto i ime i prezime osobe od koje sam navodno to tražio kako bih mogao da podnesem krivičnu prijavu protiv samog sebe. U suprotnom, ja ću podneti prijavu protiv gospođe Udovički za krivično delo neprijavljivanja izvršenja krivičnog dela", naveo je Petrović u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, spreman je i da ide na poligraf.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CWP: Lidija Udovički nije zaposlena kod nas

Izvor: B92, 30.Sep.2015

Američka kompanija CWP je saopštila da nema saznanja o razgovoru koji se pominje između Lidije Udovički i predsednika DS Bojana Pajtića...U saopštenju se navodi da u vreme kada je taj privatni razgovor vođen, pre jedne i po godine, Udovički nije bila zaposlena u CWP niti u bilo kojoj povezanoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.