Izvor: B92, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amandmani na Predlog budžeta

Beograd -- Skupština Srbije završila večeras rad, a raspravu o amandmanima na predloženi budžet za 2008. godinu nastaviće sutra.

Poslanici su do sada razmotrili oko 80 amandmana, od ukupno 108 koliko je podneto na taj vladin predlog. U popodnevnoj raspravi, poslanici opozicione Srpske radikalne stranke zatražili su ukidanje finansiranja različitih agencija, ocenivši da one nemaju nikakvu funkciju i da su "stranačke ispostave".

Poslanici SRS zatražili su i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukidanje Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava (lustracione komisije), navodeći da ona postoji, a u praksi ne funkcioniše.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Rajko Baralić rekao je da ako je neko kršio nečija ljudska prava treba krivično da odgovara.

"Lustraciju nije moguće sprovesti ako se ne otvore tajne policijske arhive", rekao je Bralić i dodao da je SPS na poslednjoj sednici Odbora za odbranu i bezbednost jedina glasala za otvaranje "tajnih i političkih dosijea".

"Zaista je krajnje vreme da se stranke vladajuće koalicije dogovore - ili će da sprovedu zakon o lustraciji u život, čemu se mi žestoko protvimo ili će da prestane da egzistira ova komisija i ova budžetska pozicija", naveo je Barlić.

Predlogom budžeta za iduću godinu predviđeno je da prihodi državne kase budu 639,6 milijardi dinara, rashodi 654,4 milijardi dinara, a budžetski deficit 14,8 milijardi dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.