Alimpić: „Hitno“ može biti i posle 14. jula!

Izvor: Glas javnosti, 04.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alimpić: „Hitno“ može biti i posle 14. jula!

BEOGRAD - Radikali, narodnjaci i savez oko SPS-a zvanično su juče predali zahtev vršiocu dužnosti gradonačelnika i predsedniku Skupštine Beograda Zoranu Alimpiću, sa potpisima 58 odbornika novoformirane koalicije, da hitno preinači „nedemokratsku i protivzakonitu“ odluku da konstitutivna sednica bude u što kraćem roku, odnosno odmah posle 6. juna, kada ističe rok za predaju odborničkih lista, umesto 14. jula za kada je on zakazao. Na sve to Alimpić je odgovorio da ga mogu izazvati >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da sednicu zakaže i posle 14. jula

- Svako tvrdoglavo ostajanje na svom stanovištu značilo bi loš odnos prema Beograđanima, ali i uvođenje totalitarizma na mala vrata u Srbiju. Na miran i civilizovan način, narednih dana, ćemo protestovati priredbama, manifestacijama, performansima, a o terminu ćemo se dogovoriti - rekao je Aleksandar Vučić, kandidat za gradonačelnika.

Predajući listu odbornika, žele „da skrenu pažnju trenutnoj vlasti u Beogradu da imaju apsolutni većinu i da bi svako dalje odlaganje formiranja nove vlasti bilo protivzakonito“.

- Ponašanje v.d. gradonačelnika nedopustivo je u demokratskom svetu i neverovatna su objašnjenja koja od njega stižu iz dana u dan. Očekujemo da će promeniti odluku i sednicu sazvati u što kraćem roku, u skladu sa zahtevom većine - rekao je Andreja Mladenović iz DSS-a.

A socijalista Aleksandar Antić odlučan je da sa svojim koalicionim partnerima istraje u borbi protiv „nedemokratske vlasti“, pošto „svojim postupcima Alimpić vređa više od pola miliona Beograđana“. Inače, mandati odbornika tih stranaka pripadaju partijama, a ne odbornicima.

Na to je Alimpić poručio da im je džaba.

- Pritisak koji se vrši na mene da pomerim datum konstitutivne sednice može biti kontraproduktivan i dovesti do toga da zakažem sednicu i posle 14. jula - izjavio je juče Alimpić.

On je potvrdio da je dobio zahtev za što skorije održavanje konstitutivne sednice, koji je potpisalo 58 kandidata za odbornike.

- Svakodnevni zahtevi koje dobijam, neće uticati na moju odluku, koja je u skladu sa zakonom - naglasio je Alimpić na konferenciji za novinare i dodao da će mandati potpisanih kandidata biti verifikovani na sledećoj sednici gradske skupštine, ali je on svestan „da su se odbornici potpisali pod pritiskom svojih partijskih predstavnika, jer bi u suprotnom već imali potpisane blanko ostavke“.

U vezi sa najavljenim protestima, Alimpić je rekao da su oni „dozvoljeni, sve dok su u okviru zakona“.

U vezi sa najavljenim protestima, Alimpić je rekao da su oni „dozvoljeni, sve dok su u okviru zakona“.

Demokratija na Srpski nacin. Ko gazi zakon, upozorava ostale da zakon postuju.

U vezi sa najavljenim protestima, Alimpić je rekao da su oni „dozvoljeni, sve dok su u okviru zakona“........................A PALJENJE SKUPSTINE JE U OKVIRU ZAKONA?

Ovakve izjave Gospodina Alimpica pokazuju koliko je taj covek veliki egoista, neparlamentaran, nedemokratski i tvrdoglav. Kako se ne stidite svojih reci Gospodine Alimpicu? Da li takvo ponasanje prilici jednom demokratskom gradonacelniku? Vase odluke stete gradu i gradjanima. Molim Vas u ime gradjana Beograda da se dozovete pameti i postupite po zahtevu odbornika koji cine vecinu, svidelo se to Vama ili ne. Niste Vi taj koji odlucuje ko ce formirati vladu u gradu. Kakva je to demokratija? Pa ovo je cisto izivljavanje i izigravanje volje gradjana. Sram Vas bilo!!!

Мали безначајни човек - Зоран Алимпић се понаша као да је град Београд његова прћија.У стилу Луја XIV - Држава,то сам ја!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.