Izvor: Blic, 22.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksejev: Trojka da obezbedi direktan dijalog

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Aleksejev izjavio je danas da je prvi zadatak pregovaračke trojke za Kosovo, bez obzira na različite stavove zemalja koje je čine, da obezbedi direktan dijalog Beograda i Prištine.

Moskva očekuje od predstojećih pregovora kompromisno rešenje i ostaje pri svojim stavovima u vezi sa Kosovom, rekao je Aleksejev u beogradskom hotelu "M" gde mu je uručena povelja o počasnom članstvu u Društvu srpskih domaćina.

Ambasador Rusije je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je Moskva spremna za dobru saradnju sa predstavnicima SAD i EU u pregovaračkoj trojci.

Povodom izveštaja Međunarodne krizne grupe da bi na Kosovu moglo da izbije krvoproliće ako uskoro ne bude rešen status, Aleksejev je naveo da je to još jedna ucena Srbije i Rusije.

Kfor ima veliku odgovornost i zadatak da obezbedi mir i stabilnost na Kosovu, rekao je Aleksejev.

Predsednik Društva srpskih domaćina Nićifor Aničić poručio je ambasadoru da je čitav svet danas u prilici da vidi i oseti kako Rusija poslednjih godina snažno koraća svojim domaćinskim putem.

"Kada izgovorimo ime Rusije, Srbija nam je odmah veća i snažnija", istakao je Aničić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.