Izvor: B92, 01.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski zvaničnici i Štajner izdali zajedničku deklaraciju

Priština -- Šef UNMIK-a Mihael Štajner i predsednici kosovskih institucija i albanskih stranaka istakli su u deklaraciji povodom godišnjice postizanja koalicionog sporazuma o uspostavljanju kosovskih institucija, da su prioriteti na Kosovu tokom ove godine ekonomski razvoj, jačanje vladavine zakona, borba protiv kriminala i izgradnja multietničkog i demokratskog društva.

Deklaraciju su, pored Štajnera, potpisali i Ibrahim Rugova, Hašim Tači, Nedžat Daci i Bajram Redžepi, dok je Ramuš Haradinaj odbio da se odazove na sastanak. U deklaraciji se zahteva da kosovske institucije učestvuju u svim razgovorima koji su od interesa za Kosovo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.