Albanci učestvuju na izborima za Skupštinu Srbije

Izvor: Glas javnosti, 05.Mar.2012, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci učestvuju na izborima za Skupštinu Srbije

PREŠEVO - Pet stranaka koje deluju među Albancima na jugu Srbije učestvovaće na parlamentarnim izborima, saznaje Fonet u Preševu i Bujanovcu.

Poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Partije demokratskog delovanja Riza Halimi izjavio je FoNetu da je ta stranka početkom godine uputila poziv svim partijama koje okupljaju Albance u Bujanovcu, Preševu i Medveđi da sa zajedničkom listom izađu na parlamentarne izbore.

Predsednik Demokratske unije Albanaca Rahmi Zulfiu rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je da će učestvovati na izborima i da su takvu odluku doneli odbori u Preševu i Bujanovcu, a da se očekuje da će je prihvatiti i odbor u Medveđi. Lider Demokratske unije doline Skender Destani je potvrdio učešće te partije na zajedničkoj listi za parlamentarne izbore.

Predsednik Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju izjavio je da će ta stranka učestvovati na izborima, zajedno sa ostalim partijama Albanaca. Lider novoformirane Demokratske partije Nagip Arifi je rekao da stranka nije donela konačnu odluku o učešću na parlamentarnim izborima. Arifi je dodao da je Demokratska partija "u načelu za učestvovanje", ali da sve zavisi "od toga kako se odvijaju dogovori sa ostalim strankama".

Šefovi partija su izjavili da još nije postignut precizan sporazum o izgledu izborne liste. Lider Demokratske partije Albanaca (DPA) i predsednik Opštine Preševo Ragmi Mustafa rekao je da ta stranka neće učestvovati na parlamentarnim izborima i kao razlog naveo najavu da će Beograd raspisati izbore na Kosovu.

Na pitanje da li bi DPA učestvovala na izborima za Skupštinu Srbije ako Beograd ne raspiše izbore na Kosovu, Mustafa je odgovorio da bi Predsedništvo stranke "u tom slučaju razmatralo učešće na izborima u Srbiji".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.