Izvor: Glas javnosti, 17.Nov.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci rafalima po srpskim selima!

BEOGRAD - Srbi na Kosmetu prekjuče su ponovo bili izloženi „incidentima“ u kojima „nepoznata“lica otvaraju rafalnu paljbu iz automatskog oružja po teritoriji gde je većinsko srpsko stanovništvo. Po ustaljenoj šemi, ovoga puta u naselju Brđani kod Severne Mitrovice ispaljeno je „više rafala iz automatskog oružja“, „počinioci su nepoznati“, a kako je izvestio komandir severne policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici Milija Milošević, povređenih nije bilo.

I predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Zajednice srpskih naselja na KiM Marko Jakšić kaže da Albanci sistematski šire strah u Severnoj Mitrovici.

STEVIĆ: CILJ JE PROTERIVANJE

- Cilj Albanaca je konačno proterivanje Srba - kaže za Glas predsednik Koordinacionog centra za Kosmet Zvonimir Stević. - Napad u Brđanima nije ništa novo. Reč je o organizovanom i sinhronizovanom nizu napada Albanaca, sa ciljem da dodatno pritisnu Srbe. Vode psihološki rat time što permanentno održavaju atmosferu nesigurnosti. Međunarodna zajednica je prema Rezoluciji 1244 dužna da vodi računa o bezbednosti, ali će morati da reaguje i Beograd.

- Napadi nemaju veze sa Euleksom ili nečim sličnim. To su napori Albanaca da najure Srbe iz severnog dela, jer kad zauzmu taj deo grada neće imati problema ni sa naseljima Zubin potok i Leposavić. Prvo su napadali na srpski Suvi Dol, pa naselje kod „tri solitera“ i sada Brđane, sve u razmaku 300 do 500 metara. Napadi će jačati, jer Beograd ne reaguje. Za pet meseci niko Albancima nije rekao da ne smeju da nas ugrožavaju. Saopštenja koje dobijamo iz Ministarstva za KiM „pozivaju strane da ne učestvuju u sukobu“, kao da se ovo dešava u Bijafri - kaže Jakšić i dodaje, da će se nasilje nastaviti dok Beograd ne kaže „ako ne prestanete, imaćete posla sa nama“.

Iako zivim gotovo 10 godina u Americi pomno pratim zbivanja ne samo oko Kosova vec shire.

Ne mozete mi reci da sam neobavjesten, pratim i vase medije da bih bio u potpunosti informisan sa obije strane. Znam da ce neki od "vasih'' da odreaguje i da me savjetuje da citam samo albanske web sajtove i da naucim da pisem i govorim srbski jezik.

Ne samo sinoc , vec to je bilo sada mozda vise od dvije nedelja vidim da se jedan albanac trudi da ne severnnom delu Mitrovice pocne sa renovacijom svoje ostecene kuce tokom rata .

Ali ne daju coveku da se vrati u svoje imanje , u svoju kucu ni nakon 10 gadina posle rata.

U principu ja sam da se svoko vrati na svoje.

A sto se tice ovih "albanskih rafala", sumnjam da su rafali albanaca prije bih reko da su to rafali sa srbeske strane da bih stavio do znanja tom jadniku da je nepozeljan na severu Mitrovice.Thaci mu je ponudio 10000 Euro, on jo to odbio ne zato sto ima viska novca nego , prosto nece da ispolitizira ovaj svoj slucaj.

Stvarno i posle 10 godina nije fer da stalno sa tim streotipnim izvestanjem kao da albancima je cilj proterivanja srba jednostavno ne stoji, ne da smo mi neki angjeli nego stvarno nam je dosta sa onom sto smo doziveli, i jednostavno nismo vise o toj poziciji da nekoga ugrozimo.Ovaj moj komentar moze da ne bude objavljen to je stvar moderatora, zadovojlan bih bio da bude objavlen, da se cuje i druga strana

Puno pozdrava so ove strane"velike bare" svim dobronamernim .

Naim -SAD

E pa Naime kad pozdravljas sve dobronamerne prvo moras i sam da budes dobronameran a to u opste nisi,barem sto se tice Srba.

U tvojoj glavi kao u glavama mnogih Siptara ne postoje dobar Srbin i los Siptar.

Svaki Siptar mora da se vrati u svoju kucu a desetine hiljada Srba to ne mogu i cak sto vise sluzite se falcifikovanim kupoprodajnim ugovorima kojima su cak i mrtvi Srbi zivim Siptarima prodali kucu i imanje.

Nije Albanac pucao po Srbima nego neki vanzemaljac ili Sami Srbi kojima je uzgred receno oduzeto oruzje.

Pa Naime pozdrav i tebi jer si tako dobronameran.

A mori,kakana ruzna Ruzo, radis li ti nesto drugo osim sto visis na internetu? Postoji li uopste nesto na svetu sto je u redu za tebe? Od kada si se penzionisala,vise se ne podnosis veruj mi.Pufffffff..........

gospodo,srbi ne daju coveku da se vrati nasvoje imanje..........vec tri dana zaredom srbi u Suvom dolu prete pucajuci iz automatskog oruzja........ja mislim je dosao svemu kraj, biti ili ne biti od svoje kuce i imanje gospodin Kadriu nema kud vise........gospodine ne lazi srpski narod jer si dosta lagao.........srbi sire strah albancima.......

Pa to je stvarno srpski primitivizam.

ИЗДАЈА Срби пробудите се. Власт је издајничка. Плаћени и школовани на западу сви до једног и то за време бомбардовања 1999-е. Востани Сербије давно си заспала!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.