Izvor: B92, 12.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci pobedili u drugom krugu izbora u Bujanovcu i Presevu

Bujanovac -- Albanska zajednica u Bujanovcu imace predsednika opstine i vecinu u lokalnom parlamentu, pokazuju prvi, preliminarni podaci Opstinske izborne komisije. Istovremeno, Srbi najavljuju nove prigovore na rezultate jucerasnjih ponovljenih izbora na 11 birackih mesta. Kako prenosi dopisnik Radija B92, diplomirani pravnik Nagip Arifi u nedelju je overio pobedu nad kandidatom srpskog bloka Novicom Manojlovicem. Arifi je osvojio 53, 43 a Manojlovic 45,06 odsto od 11.607 biraca, koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u nedelju izaslo na izbore. U opstinskom parlamentu, ako ne bude zalbi na ponovljene izbore, tri albanske politicke grupacije imace 23, a Srbi 18 mandata. U odnosi na pre 15 dana, Albanci su izgubili jedno mesto, jer je u nedelju na biralista izaslo 800 biraca manje.

Sef izbornog staba Koalicije za Bujanovac, Goran Taskovic, medjutim, u ponedeljak je izjavio: "Koalicija za Bujanovac ce podneti vise prigovora. Nasi prigovori se najcesce odnose na to sto su pojedina lica glasala bez maticnog broja u licnim kartama, na lica koja su glasala sa teritorije Kosovo, konkretno, imamo lica iz Gnjilana i Kosovske Kamenice, zatim, imamo lica koja su glasala a ne slazu se imena u birackom spisku i u licnoj karti, skoro na svakom birackom mestu nije istaknuto javno obelezje, tj. zastava Srbije i Jugoslavije".

Potvrdjeno je, takodje, da je u Presevu lider Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi pobedio kandidata Partije za demokratsko ujedinjenje Albanaca Rami Zuljfijua. Za Halimija je glasalo 58,8 a za Zuljufijua 41,2 odsto od 10.780 izaslih biraca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.