Izvor: B92, 19.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Albanci iz Doline žele razmenu"

Priština -- Lideri Albanaca sa juga Srbije smatraju da bi dogovorna promena granica između Kosova i Srbije bila povoljno rešenje, piše Koha.

"Promena granice može biti neprihvatljiva za kosovsko rukovodstvo, za Kontakt grupu i za Srbiju, ali ne i za Albance u Preševskoj dolini", navodi prištinski dnevni list Koha ditore.

Koha prenosi izjavu gradonačelnika Preševa Ragmi Mustafe koji smatra da bi saglasnost odlučujućih faktora za takvu opciju "doprinela očuvanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mira na celom Balkanu".

"Za dugoročne, veoma održive i bolje dobrosusedske odnose, razmena teritorija između Srbije i Kosova bilo bi povoljno rešenje", rekao je Mustafa.

Premijer Kosova Bajram Redžepi pomenuo je ranije da bi, u slučaju podele pokrajine, Kosovo tražilo priključenje tri opštine na jugu Srbije.

List danas prenosi Redžepijevu izjavu prema kojoj se on ne zalaže za podelu severa Kosova već da bi razmenu teritorija podržao samo u slučaju kada kosovska strana ne bi imala druge mogućnosti da spreči podelu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.