Albanci hrle, Srpsko NE za BSK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci hrle, Srpsko NE za BSK

GNJILANE - U istočnom delu Kosova, vlada ogromno interesovanje Albanaca za prijem u Bezbednosne snage Kosova, ali za sada medu prijavljenima nema nijednog pripadnika srpske zajednice, potvrdio je danas za Kosma dnevnik šef tima za regrutaciju u Kosovske bezbednosne snage major Stefan Mari.

Mari je naglasio da ne odobrava pozive koji stižu iz Beograda, upućene Srbima, da ne pristupaju KBS, jer to, prema njegovim rečima, nije u interesu budućnosti na Kosovu.

Mari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je, komentarišući nedavne proteste pripadnika bivšeg Kosovskog zaštitnog korpusa (KZK) i ostavku trojice komandanata, nezadovoljnih načinom na koji je izvršena transformacija iz KZK u BKS, rekao da je to „završena priča" i da svako ko je nezadovoljan može da ode.

„Mi smo počeli novu fazu regrutacije za civile i ako neki general hoće da ode, to je njegova odluka", saopštio je Mari.

Mari je dodao se u njihovoj kancelariji u Gnjilanu dnevno izda više od 80 aplikacija za regrutaciju u KBS, ali je ponovio da medu podnosiocima zahteva nema Srba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.