Albanci hoće da uplaše Srbe

Izvor: Glas javnosti, 24.Apr.2010, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci hoće da uplaše Srbe

K. MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je da kamenovanje autobusa sa Srbima u selu Žac i šatora u kojima su smešteni predstavlja stalni pritisak na povratnike. On je pozvao predstavnike diplomatskih misija u Prištini da posete to selo kod Istoka.

- Posetom tom selu predstavnici diplomatskih misija u Prištini bi poslali jasnu poruku da zaista podržavaju povratak. Kamenovanje i protesti (Albanaca) koji se redovno održavaju jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ili više puta nedeljno jesu pokušaji da se Srbi obeshrabre i ponovo napuste svoja ognjišta i imovinu koji su im, već deset godina, uzurpirali Albanci - ocenio je on.

Interventna pomoć

Pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju Branislav Ristić izjavio je FoNetu da će to ministarstvo "reagovati u skladu sa zahtevima Srba povratnika u selima Žac i Dragoljevac".

Tridesetak Srba koji su se samoinicijativno vratili u selo Žac u opštini Istok su tri nedelje u šatorima UNHCR u improvizovanom kampu, a Ristić navodi da im je Ministarstvo za Kosovo i Metohiju "uputilo interventnu pomoć od 350.000 dinara".

On je kazao da je pokrajinski Crveni krst obezbedio pakete hrane i higijene iz sredstava Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Ivanović je rekao da "među Srbima koji su se vratili sigurno nema onih koji su krivi, jer takvi ne dolaze, niti pokušavaju da se vrate u sredinu koja bi prema njima bila neprijateljski nastrojena".

On smatra da krivicu za zaustavljanje povratka na Kosovo snose Albanci koji se tome opiru, ali i predstavnici međunarodne zajednice koji se nisu angažovali da obezbede pravo na povratak.

- Krivicu imaju i prošle vlade Srbije koje pitanje povratka raseljenih nisu stavile kao prioritet, već su ga posmatrale više kao političko pitanje i tako se i odnosile prema njemu - ocenio je Ivanović.

A ova vlada je toliko toga uradila za taj narod koji nije vise na svojoj zemlji , ma gde bili.....................

Druze Ivanovicu, imam utisak da ste zaboravili sta ste vi Srbi cinili Albancima kada ste za to imali priliku. Mi Albanci nismo to jos zaboravili a bogami i necemo nikada da zaboravimo. Posle svega sto su Srbi cinili na kosovo, nikada vise , nijedan Srbin ne smije da se oseca ugodno na Kosovo.

E sad procitaj sta si napisao i razmisli da li ce ikada da se osecate ugodno na ukradenoj zemlji.

Kolektivna krivica koju slepo pripisujes Srbima se takodje odnosi i na vas i nemojte da se cudite sto vam nece biti ugodno kada prestanu da vas cuvaju vasi pokrovitelji. Nista nije doveka pa ni okupacija Kosmeta nece trajati vecno.

A nasim politicarima ostaje samo pusta prica sve dok se narod ne opameti. I to ce se desiti jednog dana ne brinite.

Albanci treba da se slobodno osecaju u Albaniji, na Kosovu nikad slobodni necete biti, jer je Kosovo nase, i kad tad, cemo ga vratiti.

Beku ne treba odgovarati. On jadan nema preca posla nego da cita srpske vesti. On je stalan citalac i komentator vesti o Kosovu i Metohiji a i sire. To se ranije zvalo provokator. Ko zna ko ga placa za to sto radi. Njemu ce najveca kazna biti ukoliko ga svi ignorisu.

ni jedan od vas niste u prau

pa ludi dokle cemo da se bavimo o sebiju o kosovu

prva greska je vlade bogami i naroda serbije za genocid u bosnu pa u kosovu

i jos pricate o kosovu da je deo serbije .

ona bi bila deo serbije do sad da ste vi sebi branili vase komsije od politike milosevica

istina je da su srbi i albanci svarno nekad ziveli kao braca

ali niste cuvali ni vi ni mi

nego ajde da zajedno idemo u tu ludu eu pa opet smo zajedno

onda ne znamo cime ce se baviti politicari

pozdrav iz pristine

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.