Al Kaida preti Srbiji

Izvor: Glas javnosti, 30.Jul.2009, 05:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida preti Srbiji

BEOGRAD - Srbija bi uskoro mogla da postane meta terorističkih udara Al Kaide, ocenjuju bezbednosni stručnjaci, ukazujući na bekstvo Karaj Kamel bin Alija, poznatijeg kao Abu Hamza, iz zatvora u Zenici. Istovremeno stručnjaci u obzir uzimaju i hapšenje islamističke grupe u Americi, čiji su pripadnici bili Anes Subašić, bosanski musliman iz Banjaluke, i Hisen Šerifi, Šiptar iz Gnjilana.

Doktor Darko Trifunović sa Fakulteta bezbednosti tvrdi da je Abu Hamzino bekstvo isplanirano, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a da će krajnji ishod biti terorističke akcije u regionu ili u drugim žarištima u svetu.

- Upozoravali smo da se pripremaju nove terorističke akcije i s tim u vezi su neke strukture bliske američkoj administraciji smislile bekstvo Abu Hamze. Nekome je potreban, ili za akcije na Balkanu ili će ga poslati u Irak, Iran, Sudan ili Kinu - smatra Trifunović.

S druge strane, član Atlantstkog saveta Veljko Kadijević veruje da će se Abu Hamza skloniti negde dalje iz regiona.

- Bekstvo je verovatno organizovano i ako ne bude ubrzo pronađen, biće jasno da to nije slučajno. Što se tiče hapšenja u Americi, u toj grupi je bilo i ljudi sa naših prostora, ali nisam siguran da su oni pripremali akcije ovde. To je međunarodni terorizam i ciljeva ima svuda u svetu - zaključuje Kadijević.

  

Evo moj scenario:prvo par bombaski napada po srbiji,sandjaku,onda se srbi malo naljute,pa popale bogomolje po Nisu i Beogradu,pa ponovo neka bombica, pa ono ko sandjak se malo ljuti,pa eto komisije da ispita ko to dira muslimane u srbiji,pa kfor u sandjak, pa onda se Dodik ponovo hvali da odvoji Rs od Bosne,pa Sandjak pomisli mogu bi i on da bude autonomija,a Srbija ne moze da posalje policiju jer tamo nema potrebe,jer nema od koga da ih brane,osim vehabija,i eto tata amer dolazi i ponovo nam pokvari istoriju,i promjeni geografiju, a oni si u Beogradu jos hvale i deru ono sto je preostalo od ono malo jadnika sto gledaju da li ce biti bolje.

Da, oni bas nemaju pametnija posla nego da se bakcu sa nama???

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.