Ako Purdu neće Zagreb, hoće Beograd

Izvor: B92, 13.Jan.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako Purdu neće Zagreb, hoće Beograd

Beograd -- Ukoliko Hrvatska u narednih 10 dana ne zatraži izručenje Tihomira Purde, to će učiniti Srbija, kaže Snežana Malović za B92.

Ministarka pravde Snežana Malović je izjavila da će dokumentacija o Tihomiru Purdi, osumnjičenom za ratni zločin nad Srbima u Vukovaru, danas ili sutra biti dostavljena hrvatskom pravosuđu.

Ukoliko Hrvatska u narednih deset dana ne zatraži izručenje Purde, koji je u ekstradicionom pritvoru u Bosni i Hercegovini, to će učiniti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija, rekla je Malovićeva za B92.

"Ukoliko ne bude pokrenut slučaj na nivou hrvatskog pravosuđa, naravno da će Srbija zatražiti njegovu ekstradiciju", najavljuje ministarka.

"Prepuštanje dokaza hrvatskom pravsouđu ne znači da se srpsko pravosuđe potpuno povlači iz tog slučaja. On se, na neki način, ovde nalazi u fazi mirovanja i mi imamo pravo i nadzora i sagledavanja šta je učinjeno na nivou njihvog pravosuđa", objašnjava Malovićeva.

"Ukoliko ne budemo zadovoljni samom odlukom, samim ishodom postupka, mi taj postupak možemo ponovo aktivirati ovde", kaže ona.

Intervju sa ministarkom pravde možete pogledati u Vestima TV B92 u 18.30.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.