Akcionari Trgovine 22 odložili protest

Izvor: S media, 23.Sep.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcionari "Trgovine 22" odložili protest

Bivši radnici i manjinski akcionari preduzeća "Trgovina 22", nekada fabrike konfekcije "22. decembar", najavljeni protest za 25. septembar.

Protes najavljuju zbog zastoja u pregovorima njihovih i predstavnika većinskog vlasnika o podeli imovine na dva akcionarska društva, odložili su za 30. septembar, izjavio njihov punomoćnik Velimir Lazić.

"Dobili smo obećanje da će Ivica Tončev, savetnik potpredsednika vlade Ivice Dačića, ponovo doći da posreduje u razgovorima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izmedju predstavnika manjinskih akcionara i uprave preduzeća", rekao je Lazić i naglasio da manjinski akcionari ovog puta traže i da tim razgovorima prisustvuje i većinski vlasnik Milan Spasojević.

Prema Lazićevim rečima, ako i ti razgovori ne urode plodom, manjinski akcionari će 30. septembra početi proteste i tražiti raskid kupoprodajnog ugovora.

Lazić, koji je jedan od učesnika pregovora sa predstavnicima većinskog vlasnika koji su počeli krajem prošlog meseca, tvrdi "da poslovodstvo firme i dalje ne dozvoljava uvid u poslovnu dokumentaciju preduzeća", a što je preduslov da bi se došlo do dogovora o podeli preduzeća na dva akcionarska društva.

Prekid višemesečnog protesta manjinskih akcionara unutar kruga preduzeća, a nakon izbacivanja iz tih prostorija i trodnevni ispred kapija "Trgovine 22", prekinut je posle razgovora njihovih predstavnika i poslovdstva, u kojima je učestvovao Tončev, kada je i postignut dogovor da obe strane da pregovori budu završeni do 25. septembra.

Manjinski akcionari su na tim pregovorima dostavili sudski overene potpise bivših radnika kojim se potvrdjuje da su vlasnici više od 15 odsto imovine preduzeća, ali, kako navodi Lazić, većinski vlasnik ne pokazuje volju da dobiju uvid u poslovnu dokumentaciju, zbog čega su i najavljeni ponovni protesti.

Udruženje manjinskih akcionara je proteste započelo u aprilu ove godine, tražeći pregovore sa većinskim vlasnikom oko cene akcija preduzeća, ali kako do njih nije došlo, usledio je njihov zahtev o raskidu kupoprodajnog ugovora, jer, kako su tvrdili, vlasnik rasprodaje imovinu i uništava preduzeće sa dugom tradicijom u konfekcijskoj industriji i sa nekoliko trgovinskog objekata širom Srbije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.